clenstvi

Svaz Nové odbory sdružuje ve smyslu svých Stanov pouze právnické osoby - odborové svazy, asociace, sdružení či organizace, anebo jiné spolky a organizace.

JAK SE STÁT ČLENEM SVAZU NOVÉ ODBORY?

PRÁVNICKÉ OSOBY

Právnická osoba se může stát členem Svazu Nové odbory za předpokladu, že splňuje podmínky dané Stanovami Svazu Nové odbory a souhlasí s Programovým prohlášením svazu.
Členem svazu se právnická osoba může stát na základě zaslané přihlášky, která je ke stažení ZDE
O přijetí následně rozhoduje Předsednictvo svazu, které o přijetí vydá písemné rozhodnutí a vystaví Potvrzení o přijetí a registraci organizace.
Svaz Nové odbory neshromažďuje ani nevyžaduje žádné informace o jednotlivých členech organizací. Rovněž svaz nijak nezasahuje do vnitřní struktury, hierarchie, hospodaření či činnosti členských organizací a ctí jejich samostatnost a svobodu.

Stanovy svazu Nové odbory
Programové prohlášení

Leták

FYZICKÉ OSOBY

Svaz Nové odbory umožňuje rovněž individuální členství fyzických osob/zaměstnanců, a to prostřednictvím Odborové organizace Individuálních členů Svazu Nové odbory. Tato odborová organizace sdružuje fyzické osoby – občany a zaměstnance, bez rozdílu povolání a pracovního zařazení, politické a státní příslušnosti, národnosti, vyznání, rasy a pohlaví.
Členem Odborové organizace individuálních členů Svazu Nové odbory se mohou stát také osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), studenti, nezaměstnaní nebo senioři. Odborová organizace nepůsobí u žádného zaměstnavatele.
Členové, sdružení v Odborové organizaci Individuálních členů Svazu Nové odbory, se ve smyslu Stanov této organizace stávají členy Svazu Nové odbory a jsou oprávněni využívat všech služeb a fondů svazu.
Členové této organizace hradí paušální členský příspěvek v jednotné výši 90Kč/měsíc (při úhradě do 31.1.2019 na celý rok 2019 je členský příspěvek 960Kč, tj. 80Kč/měsíc).
Fyzická osoba se může členem Odborové organizace Individuálních členů Svazu Nové odbory výhradně prostřednictvím >> Přihlašovacího formuláře <<. O přijetí následně rozhoduje Předsednictvo svazu, které zájemci o členství zašle elektronicky rozhodnutí a potvrzení o vzniku členství.

Stanovy Odborové organizace Individuálních členů Svazu Nové odbory

Leták

ZALOŽENÍ NOVÉ ORGANIZACE

Svaz Nové odbory rovněž nabízí kompletní pomoc při zájmu o založení nové Odborové organizace. Svaz Nové odbory má k tomuto vypracovánu metodiku a dokumenty, díky kterým může v případě zájmu zajistit přípravu, založení a evidenci zcela nové Odborové organizace. A to včetně komunikace s příslušnými soudy a následně i se zaměstnavatelem. Svaz je připraven rovněž zachovat anonymitu organizací a jejich členů a v případě potřeby se stát jejich zástupcem.
S námi se již nemusíte bát si Odborovou organizaci založit.

"Partnerství - Přátelství - Solidarita"

996CD240 0BBF 482F B2CB 1D331F4CEBD6