Zaměstnanecká odborová organizace

3C4855BA 498F 4925 AB3C 8018733FDB91„Zlo a nepravost se nesmí tolerovat, s nimi se musí bojovat!“ Jakub Matocha, předseda Zaměstnanecké odborové organizace (na fotografii).

Zaměstnanecká odborová organizace vznikla v září 2018 při společnosti DEZA, a.s. ve Valašském Meziříčí.

U zaměstnavatele dlouhá léta působila pouze jedna odborová organizace OS ECHO. Ovšem díky různým rozepřím a nedostatečné komunikaci mezi členy a vedením odborové organizace došlo k situaci, že zaměstnanci postupně založili další tři odborové organizace, přičemž jedna z nich se aktuálně o své působení u zaměstnavatele soudí. Tato situace poněkud znesnadňuje odborovou práci a komplikuje i jednání se zaměstnavatelem.

Zaměstnanecká odborová organizace se snaží od svého vzniku být otevřenou a důslednou organizací, kde člen a zaměstnanec je vždy stavěn na první místo. Kontakt se členy je organizován především v osobní rovině, ať už na pracovišti, anebo diskrétně v odborové kanceláři, kde jsou členové výboru organizace k dispozici zaměstnancům pravidelně několik hodin každý týden. Díky tomuto přístupu organizace oslovuje ke členství stále více zaměstnanců.

Členové odborové organizace se scházejí pravidelně na schůzích i při neformálních setkáních.