Odborová organizace KRPA PAPER Hostinné

IMG 1484„Stále se setkávám s tvrzením, že není třeba být odborově organizován, protože stejně budu požívat všech výhod, které odboráři vyjednají. Kdyby takto přemýšleli všichni, zřejmě by dospěli k názoru, že odbory nejsou vůbec zapotřebí. Ale opak je pravdou. Nejde jen o to, zda se chce člověk aktivně podílet třeba na vyjednávání o mzdách a benefitech, jako spíš o to, odboráře v jejich úsilí podpořit. A podpora je opravdu zapotřebí. Protože jednotlivec nezmůže nic.“ Petr Drgáč, předseda Odborové organizace KRPA PAPER Hostinné (na fotografii).

Odborová organizace působí pod hlavičkou našeho svazu u společnosti KRPA PAPER v Hostinném od května roku 2018. V předchozích letech byla součástí Odborového svazu pracovníků dřevozpracujících odvětví, lesního a vodního hospodářství.

Organizace vyjednává se zaměstnavatelem kolektivní smlouvu. V té současné jsou například zahrnuty odměny za odpracovaná léta. Členské schůze se konají dle potřeby, žádné další společné aktivity organizace prozatím nevyvíjí. Komunikace se členy je vedena výhradně osobně a prostřednictvím schůzí. Členové mají rozvněž k dispozici nástěnku s aktuálními informacemi.